Bahan A
Ayam ( ambil bahagian isi sahaja )
Serbuk kunyit
Tepung jagung
Garam
Perasa Ayam Maggi
Serbuk Lada hitam
Ayam ( ambil bahagian isi sahaja )
Serbuk kunyit
Tepung jagung
Garam
Perasa Ayam Maggi
Serbuk Lada hitam
Bahan B
2 batang serai (dititik)
2 labu bawang besar ( dipotong bulat)
4 ulas bawang putih (dititik)
Cili padi ( buang tangkai sahaja )
Hiasan
Daun sup ( di cincang )
Cara-cara
1. Perap kan bahan-bahan A selama 1/2 jam
2. Goreng separuh masak
3. Angkat dan letak ke tepi
4. Guna kan sedikit minyak dari gorengan bahan A, masukkan bahan-bahan B
5. Goreng hingga layu, lepas itu masukkan semula ayam yg telah digoreng
6. Goreng hingga kuning & ranggup.
7. Angkat & taburkan hirisan daun sup.
No comments:
Post a Comment